Om Calypso's - liten uppfödning med djurens välmående i fokus

Calypso's är en gerbiluppfödning i hemmiljö med inriktning på djurens livskvalitet och välmående. Jag vill att alla mina gerbiler ska få all den tid, kärlek och omsorg som de förtjänar. Därför bedriver jag min uppfödning i liten skala.

Friska gerbiler med bra temperament

Avelsdjur hos mig, skall främst ha ett gott temperament, det är alltid prioritet nummer ett. Jag inavlar inte, och jag avlar endast på fullt friska gerbiler med bra djur i släkten. Jag föder gärna upp black, burmese och siamese i möjlig mån, men fler färger förekommer.

Du som köpare

För mig är det viktigt att alltid finnas där för dig som köpare. Jag hjälper dig alltid med dina frågor och funderingar. Om du planerar att skaffa gerbiler för första gången, så är du välkommen hem till mig för att träffa mina gerbiler och lära dig mer om skötsel, beteenden och så vidare inför köpet, om du vill. Under fliken "Om gerbiler" finner du också en hel del nyttig information.

Läs gärna igenom Köpeavtalen här på hemsidan.

Här finns jag

Calypso's finner du i Kinna, en liten ort 6 mil sydost om Göteborg. Karta finner du här.
Det enklaste är om du kan komma hit och hämta dina gerbiler, men transport brukar också kunna ordnas. 

 

Om mig

Jag som ligger bakom uppfödningen heter Moa Olofsson. Jag är sexton år och ska till hösten 2012 påbörja mitt första år på gymnasiet. Jag kommer att läsa på en humanistisk linje i Borås med inriktning journalistik och författarskap. Förutom gerbiler är jag också intresserad av fotografi, och jag tävlar ganska mycket med mina bilder. 

 Ett brinnande intresse

Mina första gerbiler skaffade jag redan som tolvåring och är verkligen fast ända sedan dess. Idag, fyra år senare, har intresset utvecklats väldigt mycket. Från att främst ha varit intresserad av skötsel, har det nu övergått också till ett intresse för genetik, avel, kost, samt planering och problemlösning på olika sätt. 


Theo och jag


Föreningar

Jag är medlem i Svenska Gerbilföreningen, SGF, samt Svenska Hamsterföreningen (med gerbilsektion), SHF.

Till hösten 2012 skall jag ansöka om att få bli licensierad och registrerad uppfödare i SHF.
Även fast jag ännu inte är licensierad, så får du ändå självklart stamtavla och registreringsbevis med gerbilerna du köper av mig.

 

       gerbilforeningen.gif                                 hamsterforeningen.gif

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)