Dina nya gerbiler

Transport

Innan du hämtar dina nya gerbiler bör du ha införskaffat en transportbur. Transportburen kommer du inte bara att behöva när du hämtar dina gerbiler, utan också vid eventuella veterinärbesök, när du städar originalburen, vid eventuella utställningar o.s.v. En bra investering som kommer att komma till användning, kort sagt. Tänk på att ju större transportbur, desto gladare gerbiler. 
Köper du gerbiler av mig behöver du inte fylla din transportbur med någonting när du kommer för att hämta dem, utan du får med dig av gerbilernas egna bottenmaterial och bomaterial med doft som de är vana vid. Detta bottenmaterial och bomaterial kan du sedan lägga i gerbilernas nya hem för att få dem att känna sig trygga.

Hemkomsten

Den första tiden bör du lämna dina gerbiler ifred. Det kan handla om kanske ett dygn eller två. Försök att inte göra snabba rörelser runtomkring buren och undvik höga ljud. När dina gerbiler inte verkar rädda /längre/, så kan du prova att ge dem lite godis från din hand. Det är det första steget mot att få sina gerbiler tama. Läs mer om det under rubriken "Hantering & aktivering".
Under den första veckan/de två första veckorna bör du hantera dina gerbiler endast i buren och inte ta ut dem på ex. golvet. Detta för att de ska få gott om tid på sig att vänja sig vid det nya hemmet, och inte genast bli utsatta för stressande situationer. När du sedan märker att dina gerbiler känner sig tryggare med dig och hemmet, kan du börja ta ut dem på lite mindre ytor, exempelvis en säng eller fåtölj (akta så de inte hoppar ner!) kortare stunder. Var extra varsam med "utevistandet" om dina gerbiler är ungar. Då är de ofta inte riktigt vana ännu vid att springa fritt på stora ytor. Läs mer om att motionera sina gerbiler utanför buren under rubriken "Hantering & aktivering".
img-8219red.jpg
Här ser du ett exempel på hur en bra transportbur kan se ut. Att ha i en liten träleksak eller liknande är också bra, då har de någonstans att gömma sig.
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)